About Willem Stevens

Wie ben ik?

Mijn naam is Willem Stevens. Ik kwam via mijn studies aan de VUB en St-Lukas in de kleurrijke mozaïek van Brussel terecht. Sindsdien ligt mijn tweetalige thuis in Sint-Gillis en ik woon er graag, samen met Laura en ons dochtertje Julia.

Hoe rolde ik in de politiek?

Mijn engagement in het jeugdhuis en de jeugdraad waren voor mij een opstap naar de politiek. Mijn interesse voor film en fotografie scherpte mijn blik op de wereld. Maar als je rond je kijkt, zie je dat er heel wat beter kan. Mijn eerste politieke ervaring deed ik op bij agalev en door te werken op de sp.a-kabinetten van Robert Delathouwer en Pascal Smet. In 2000 werd ik voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid in Sint-Gillis en in 2010 werd ik er Schepen van Nederlandstalige aangelegenheden, Duurzame ontwikkeling, Energiebeleid, Informatica en Gemeentelijke eigendommen. Sinds 2019 ben ik met veel enthousiasme Schepen van Jeugd, Duurzame wijkcontracten, Stadsvernieuwing,  Administratieve vereenvouding en Digitale strategie.

Waarom sp.a?

Ik zie veel sociale ongelijkheid, grote milieuproblemen en te vaak mensen die elkaar omwille van verschillen niet respecteren. Ik zie ook dat de armste Brusselaars het moeilijkst een diploma halen en in de ongezondste huizen wonen. Ik zie ook te veel gemiste kansen en de vele troeven van Brussel die onbenut blijven. Ik doe aan politiek om dit te veranderen en ik ijver voor een samenleving die iedereen gelijke kansen geeft.

Een moderne socialistische partij denkt en handelt ook ecologisch, terwijl slimme ecologische oplossingen ook sociaal zijn. Ik ben daarom overtuigd dat progressieve politici best samenwerken. Elke wielrenner weet dat als je met drie of vier tegen een heel peloton rijdt, je pas resultaat boekt met echte samenwerking en door samen voluit te gaan. Daarom kies ik voor sp.a, de progressieve stadspartij van Brussel.