Red de stadsbusHet Sint-Niklase stadsbestuur en De Lijn werken aan een nieuw bussenplan voor 2021. Daarin is geen plaats meer voor de vier stadsbuslijnen. Dit is dramatisch voor de vele mensen die voor hun verplaatsingen aangewezen zijn op de bus.

Samen met sp.a pleiten we voor het behoud van een sterk en modern stadsbussennet.

We constateren dat het stadsbestuur en De Lijn plannen hebben om vanaf 2021 het stadsbusnet te schrappen. Daardoor zou een groot deel van de stad buiten het bereik van de bus vallen. Voor veel mensen is de bus nochtans een belangrijk vervoermiddel. Zij rekenen op de bus om naar het werk, naar de school, naar de winkel of naar hun vrienden en familie te kunnen gaan. 

In een stad die autoluw wil worden, moet men het openbaar vervoer juist versterken in plaats van buslijnen af te schaffen.Petitie voor een sterk openbaar vervoer


We vragen u, samen met sp.a, het stadsbestuur en De Lijn om op hun plannen terug te komen en te zorgen voor een sterk openbaar vervoer. Dat moet de wijken in de stad met het centrum en met elkaar verbinden door de inzet van moderne, milieuvriendelijke, vaste en frequent rijdende bussen.