Vooruit

Solidariteit, dat is uw deel doen en uw deel krijgen. Solidariteit, dat is bijdragen naar vermogen en krijgen naar noden. Solidariteit, dat is een sterke en efficiënte overheid die ervoor zorgt dat je niet alleen overleeft, maar ook goed leeft.

Na corona, zal de wereld er anders uitzien dan die van gisteren. We gaan de komende jaren samen een nieuw huis moeten bouwen. Daarom moeten we een paar duidelijke afspraken maken over het fundament van die nieuwe samenleving. Zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Zodat iedereen weet wat we van elkaar mogen verwachten. Zodat we in onderling vertrouwen samen kunnen bouwen aan de toekomst.

In de kijker

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Andere standpunten