Naar de lijst

Pascal Smet

Brussels Parlement

One.
brussels.
Een stad voor iedereen

Hij zorgt er mee voor dat Brussel een stad wordt waar voetgangers en fietsers ruimte krijgen. Op zijn palmares staan de nachtbussen van Noctis, de deeltaxi's Collecto, het auto vrijmaken van het Flageyplein, het Rogierplein, de Elsense Steenweg, het Dumonplein, het Spiegelplein en de centrumlanen waar hij mee aan de wieg stond van het project. Onder zijn aansturen verdubbelde het aantal fietsers in de stad en hebben we vandaag een record aantal reizigers op het openbaar vervoer. Daarnaast is hij het trotse baasje van Edgar de viervoeter. Je vindt hem 's weekends met een ijsje of een wafel bij Gaston, of met een glas op het terras van Bar Beton.

Standpunten van
Pascal

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

Ontdek alle standpunten