Naar de lijst

Veerle Schoenmaekers

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

Ooit noemde iemand de jonge Veerle Schoenmaekers idealistisch en naïef, maar wat bleek? Enkele decennia en een tocht langs tal van barricades verderop is de huidige schepen van Welzijn uit Bilzen maar wat blij dat ze niet veranderd is. Kan en mag ook niet voor wie elke dag in de bres staat bij het ziekenfonds, elke dag wel eens opstandig of verdrietig wordt. Waarvan? Als zieke mensen nog zieker worden van onbetaalbare facturen, als een asociale regering van honderd kilometers verderop nogmaals aan de sociale tarieven van dure basisbehoeften knaagt. Om van de lange wachtrijen voor onze woonzorgcentra nog te zwijgen. Een mens zou er bitter, zuur en euh…rechts van worden. Niet zo voor sympathieke Veerle. Zoals haar grote voorbeeld Meryame Kitir hanteert ze eigentijds socialisme als een remedie tegen bitterheid. Nog eentje?: Weg met het partijpolitieke afvangen van elkaars vliegen. Politici uit alle hoeken moeten samen voor het beste beleid gaan. Dat is, een sociaal beleid voor de gewone man.

Standpunten van
Veerle

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten