Naar de lijst

Eddy Manet

Kamer - Limburg

Ambassadeur onder de mensen.

Een cafébaas die bekend staat als fervent socialist? Hij bestaat. De naam is Eddy, al 27 jaar lang uitbater van enkele volkscafé’s in de schaduw van de Tongerse basiliek. Van Jan met de pet tot vrije beroepers, Eddy praat met iedereen en weet dus meer dan ooit waarom hij een sociaal hart heeft. Dat de bestedingen in zijn zaak aan het eind van de maand een stuk bescheidener zijn dat voorheen verbaast hem niet. Wie zijn rekeningen nog nauwelijks kan betalen van een al te mager pensioentje heeft het dezer dagen niet eenvoudig en Eddy gaat voluit voor een eerlijk en gelijk pensioen vanaf 42 jaar dienst. 

Dat is, ook voor zelfstandigen die het vandaag vaak met een minimaal bedrag moeten doen. Als ex-schepen van mobiliteit roept Eddy alle Limburgse politici op werk te maken van een degelijk openbaar vervoer in onze provincie. Dat er veel meer Limburgs geld richting Brussel gaat dan omgekeerd is een onrechtaardigheid die hij met plezier op het ‘grote’ politieke menu wil zetten. Aan de tapkast of in een deftig spreekgestoelte, van Eddy Manet hoef je geen halve waarheden te verwachten.

Standpunten van
Eddy

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten