Naar de lijst

Funda Oru

Kamer - Limburg

Zekerheid.
voor iedereen.

‘Gaat niet bestaat niet…’. Straffe taal maar voor u zich daar een mening over vormt kunt u vooraf beter kennis maken met ene Funda Oru. Dat zij zich vandaag in haar Heusden-Zolder schepen van armoedebestrijding en gelijke kansen mag noemen is geen toeval. Funda meent wat ze zegt, doet wat ze meent. Dat wil zeggen: weg met een politiek waar alles zwart of wit is, weg met geruzie en politiek stuntwerk. Waar het haar wel om gaat? Misschien wel te veel verhalen gehoord van mensen voor wie ziekte ook armoede betekent, te veel Limburgers die hun energiefactuur niet meer de baas kunnen, te veel politici die zeggen dat de afname van de koopkracht een socialistisch sprookje is. Kan ze dus echt niet tegen en dus gaat Funda resoluut voor een gezond evenwicht tussen werken, gezin en groen. Aandacht voor het milieu inderdaad, maar kunnen mensen die dure, ‘zuivere’ auto’s wel betalen? Duurzaam bouwen is OK, maar is het betaalbaar? Genoeg grote slogan-taal, een menswaardig leven begint met financiële ademruimte en ecologisch investeren op maat van iedereen.

Standpunten van
Funda

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten