Naar de lijst

Gert Stas

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

Stof tot nadenken: Zou het kunnen dat de belangrijkste jobs in onze maatschappij onderbetaald worden omdat iedereen ze zo vanzelfsprekend vindt? Het mag duidelijk zijn dat Truienaar Gert Stas een denkend mens is. Want inderdaad, waarom hebben juist hardwerkende leraars, verplegers of hulpverleners het dezer dagen zo vaak moeilijk? Na denken komt handelen en dus is leraar Gert een man met een missie. Een sociale missie die hem niet alleen naar gemeenteraad en onderwijsvakbond loodste, maar er voor zorgt dat zijn dagen te kort zijn. ‘It’s a dirty job but someone’s got to do it’ zegt hij met de glimlach. In feite is de gedrevenheid immers groter dan de korte nachten. Heerst er vaak wantrouwen tegen de politiek? Gert kent de remedie en laat niet na die hardop te verkondigen: een geloofwaardige politiek ten dienste van de gewone man, gelijke kansen dankzij eerlijke belastingen, loon en pensioen naar werken. Bezorgd om het milieu? Natuurlijk, maar pas als we verlost zijn van andere zorgen kan iedereen op maat zijn/haar steentje bijdragen.


Standpunten van
Gert

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten