Naar de lijst

Marc Schepers

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

‘Ja, maar…’. Zie daar de twee woorden waar je Marc Schepers mee op zijn Hasselts paard krijgt. Sinds zijn dagen als ondernemer is ‘Gewoon doen, doe maar gewoon.” een lijfspreuk die hem ook als lid van het Hasseltse stadsbestuur niet vreemd is. Vrij vertaald: begin met je passie voor de mensen, maak beslissingen maar neem de goeie. Dat wil zeggen, als ze een toegevoegde waarde hebben voor mens, natuur en gemeenschap. ‘Het goed doen voor anderen, da’s een natuurlijke reflex van me.” klinkt het. Doen zodat de mensen het goed doen, zo hoort dat. Hasselt is als hoofdstad het visitekaartje van onze provincie en van uit het stadhuis weet hij dat Limburg waakzaam moet zijn. Zijn er krachten die Limburg liever tot het kneusje van Vlaanderen willen maken, wij Limburgers moeten in Brussel op tafel durven kloppen. Iemand moet het doen en zei daar niet iemand dat ‘just do it’ zijn tweede naam is?

Standpunten van
Marc

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten