Naar de lijst

Inge Robeyns

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

Sympathiek, goedlachs, rechtuit...Tussen de mensen op straat, haar leerlingen op het atheneum of in politieke middens, de vrolijkste inwoonster van Borgloon weet wat ze wil. Da’s geen geheim, Inge kiest altijd en overal voor de gewone man en alleenstaanden hebben in haar een gedreven medestander. Als vrijgezel weet ze als geen ander hoe het is om aan het eind van de maand de rekening te maken. Alleenstaanden en éénoudergezinnen vormen anno 2019 een steeds grotere groep. Alleen, noch samenleving noch wetgeving zijn klaar voor deze evolutie. De realiteit wil dus wel eens hard zijn voor wie er alleen voor staat en Inge gaat daarom voor een eigentijds beleid dat rekening houdt met deze vaak onaanvaardbare toestanden. Jong en onervaren? Niet dus, afkomstig uit een alom bekende, sociaal actieve familie en zus van Els, ofte de burgmeester van Wellen, weet ze de weg van de huiskamers tot sociaal beleid. Nee, niemand zal van Inge Robeyns een bittere pessimist maken. Lukt en hoeft ook niet. Strijden met de glimlach is immers niet alleen veel leuker, de resultaten zullen er niet minder om zijn.

Standpunten van
Inge

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten