Naar de lijst

Bert Moyaers

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

“Niet alleen je portefeuille mag bepalen of een mens kansen krijgt. Ieder heeft recht op geluk, op kansen om zich te ontplooien.” Ziedaar het socialisme, versie Bert Moyaers.  “Dezelfde strijd, andere uitdagingen.”, aldus de man die zich enkele decennia terug naar eigen zeggen aangetrokken voelde tot het linkse verhaal na het bekijken van de film ‘Daens’. Die pijnlijke taferelen van toen zijn gelukkig verleden tijd, maar we moeten vandaag waakzaam zijn. De kinderarmoede rukt op, basisfacturen worden onbetaalbaar, de kloof tot de ‘happy few’ wordt groter. Drukbezet burgemeester van Herk-de-Stad, maar sport en spel blijven zijn grote passie. Velen genieten van een potje topvoetbal, maar hoe sijpelt er voldoende geld naar het amateurvoetbal? Dure lidgelden maken het niet voor iedereen haalbaar om in clubverband deel te nemen. Nogal wat andere partijen kiezen voor de weg van de minste weerstand. Wie niet mondig is of te veel andere zorgen aan het hoofd heeft, blijft vast en zeker de klos van weer eens een lading besparingen. Iets goed kunnen verwoorden, het is een privilege. Vooral als je het kan gebruiken voor anderen. Met Bert Moyaers beschikt socialistisch Limburg over iemand die dat graag wil doen.

Standpunten van
Bert

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten