Naar de lijst

Tine Jans

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

“Zit het parlement niet vooral vol met oudere, vaak mannelijke volksvertegenwoordigers?”. Wees gerust, Tine Jans weet wat respect is maar ze pleit wel voor een politiek die iedereen kan begrijpen. Jongeren laten vandaag duidelijk hun stem horen, zij verdienen een duidelijk antwoord. Maatschappelijke thema’s zijn van iedereen, beslissingen moeten dus ook heel toegankelijk en te vatten zijn, zonder dat we in populistische slogan vervallen... Zo hoort dat als je 27 Hasseltse zomers telt en sociaal beleid een eigentijds gezicht wil geven. Neem nu de vaak moeilijke positie van alleenstaanden en éénoudergezinnen. Als vrijgezel ondervindt Tine aan den lijve dat onze wetgever nog vooral focust op het klassieke gezin. “Ik wil dat iedereen kansen krijgt, en dat iedereen de kans heeft om gelukkig te zijn!”. Een oude spreuk op een scheurkalender? Niet als het gemeend is en iemand als Tine daar ook wil voor strijden. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk. Zij zijn immers het cement in onze Limburgse gemeenschap, een vrijwillige bijdrage die de overheid minstens moet ondersteunen. Jong en minder ervaren? Klopt. Maar als sociale gedrevenheid, een hart op de juiste plaats mee tellen…ze heet Tine.


Standpunten van
Tine

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten