Naar de lijst

Koen Sleypen

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

Als geëngageerd Maaslander van vandaag weet Koen Sleypen nog waarom hij ooit koos voor een druk leven als sociale ijveraar. Niet omdat de huidige schepen van Dilsen-Stokkem zoon is van socialistisch boegbeeld Sylvain Sleypen, er is meer. Alomtegenwoordig in het socio-culturele leven van de regio kent Koen het verband tussen sociale achterstand en de hardnekkige, Limburgse kwaal die gebrekkig openbaar vervoer heet. Zoals de huidige regeringspartijen uitsluitend oog -lees middelen- hebben voor het centrum van ons land, zijn betaalbaar, efficiënt openbaar vervoer en de ontsluiting van onze provincie blijkbaar geen prioriteit. De gewone Limburger heeft meer dan ooit nood aan politici die deze onrechtvaardige verdeling en de dreigende achterstand op de Brusselse kaart zetten. “Dat die ministers maar eens komen luisteren naar de verhalen die ik tegen kom in voetbalkantines en wijkcentra!”. Doen ze dat niet? Dan zal Koen Sleypen het hen wel gaan uitleggen.

Standpunten van
Koen

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten