Naar de lijst

Myriam Bellio

Kamer - Limburg

Waar het hart van vol is.
.
.

Wie een groot hart heeft, rond zich kijkt en verantwoordelijkheid neemt kan gewoon niet zwijgen. Da’s het verhaal en de boodschap van Myriam Bellio. 

Afkomstig uit het mijnwerkersmilieu van Houthalen-Helchteren was er voor haar dan ook geen ontkomen aan. De verhalen van leed, armoede en verhalen rond de kerktoren maakten Myriam gaandeweg tot de gedreven socialiste die ze vandaag is. Sterker nog, als steeds aanspreekbare schepen van feestelijkheden en burgerlijke stand vertellen gewone mensen haar waarom de sociale strijd nog lang niet gestreden is. 

Haar boodschap aan de ‘grote’ politiek? Kom onder de schijnwerpers uit en praat met de man in de straat. Zij vertellen je waarom onbetaalbare facturen en magere pensioentjes, niet de grote-mediaverhalen de uitdagingen zijn voor een politica van het volk. 

Wees maar gerust, Myriam Bellio is er zo eentje en ze kan en zal dus niet zwijgen…

Standpunten van
Myriam

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten