Naar de lijst

An-Sofie Maes

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

An-Sofie Maes? Da’s de noord-Limburgse gedaante van strijdbaar socialisme anno 2019. Belangrijke dossiers in de gemeenteraad, als verpleegster in een Pelts ziekenhuis of als sociaal activiste in en rond de buurthuizen. Want, ‘Dan sta ik op de begane grond en da’s waar ik mensen tegen kom.’. Langs de zijlijn toekijken hoe velen vandaag in de problemen zitten? Zit er niet in, een overdosis aan gedreven engagement stuur An-Sofie toch weer in de vuurlijn. Strijdpunten? Als spreekbuis voor de gewone man zal daar de komende jaren geen gebrek aan zijn: Betaalbare facturen voor tweeverdieners en alleenstaanden, weg met wachtlijsten en de onmogelijke werkdruk die in de weg van een normale gezondheidszorg staan. Verpleegkundige een knelpuntberoep zei U? Als 25-jarige begrijpt ze de jeugdige bezorgdheid van vandaag. Voor hen moet onze aarde nog langer mee, kijken ook zij uit naar een aangenaam leven in een leefbare wereld. Het nieuwe socialisme? Dat zijn de waarden van het verleden in je hart, zeven op zeven in de weer tussen de mensen en de vaste wil op eigentijdse problemen een eigentijds oplossing te geven. Met beide voeten op de Limburgse grond, daar kom je An-Sofie tegen.

Standpunten van
An-Sofie

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten