Naar de lijst

Tom Peeters

Kamer - Limburg

Zekerheid.
Voor iedereen.

“Ik ben een vriendelijke jongen maar rijdt niet tegen de kar van de gewone werkende man…niet doen.”. Voor alle duidelijkheid. Vakbondsman Tom Peeters heeft tot in alle hoeken van Limburg een reputatie als gedreven, militante maar ook verstandige bemiddelaar in sociale conflicten. Of liever, hij wil die voorkomen door elke dag een eerlijke brug te slaan tussen werknemers en de werkgevers in de transportsector. Gaat het goed met het bedrijf? Prima, maar laat de werknemers het dan ook goed hebben. De sociale strijd, zekerheid voor iedereen begint immers bij een eerlijke verloning, een leefbaar pensioen. Wat dat betreft zijn interim-, flexi- en bijklusjobs niet altijd een goed idee. Tom gaat voor een goed bedrijfsklimaat, maar dan eentje waarbij fiscale en andere voordelen voor het bedrijfsleven ook verplichtingen richting werknemers omvatten. Een socialist voert elke dag strijd: voor een leven van zekerheid, tegen de juiste vijand. De enige, echte vijand zijn immers de sociale en fiscale fraudeurs, de uitbuiters van het systeem die vandaag te vaak ontsnappen aan de magere controles. Meer werkmensen in de politiek, die weten immers waar het echt om gaat. Daarom Tom.

Standpunten van
Tom

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten