Naar de lijst

Caroline Gennez

Vlaams Parlement - Antwerpen

Zekerheid.
Voor Iedereen.

75 jaar geleden bouwden wij onze sociale zekerheid op. Vandaag hebben we meer dan ooit nood aan bescherming tegen nieuwe risico’s. Mensen hebben recht op zekerheid, vaste grond onder de voeten: betaalbare zorg op maat, van kind tot senior, daar gaan wij voor. Met bijzondere aandacht voor wie het het meest nodig heeft: singles, 50-plussers, en jonge starters, met of zonder kinderen.

Standpunten van
Caroline

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

Ontdek alle standpunten