Terug naar lijsten

Vlaams Parlement

Brussel — Kamerlijst 32

#NieuweStrijd

Onze kandidaten

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen!

We leven in tijden waarin heel veel mogelijk is. Maar nieuwe tijden brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat vraagt nieuwe zekerheden en nieuwe oplossingen. Helaas is die zekerheid vandaag voor velen onder ons niet langer vanzelfsprekend.

Daarom grijpen we radicaal in. Om ervoor te zorgen dat zowel jong en oud opnieuw zeker kunnen zijn. Zeker zijn dat een job hebben loont, dat je de beste zorg krijgt op het moment dat die zorg nodig is en dat je op het einde van de maand je facturen wél kan betalen. Dat je de zekerheid hebt te leven in een gezonder klimaat. Zekerheid is maar het begin. Want zonder zekerheid, geen gelijkheid en vrijheid. Ofwel kies je voor vooruitgang voor enkelen, ofwel kies je voor zekerheid voor iedereen.

Onze keuze is duidelijk. En die van u?

Hannelore Goeman 1
Hannelore
Goeman
34 jaar, Brussels Parlementslid
Alan De Bruyne 2
Alan
De Bruyne
52 jaar, diversiteitsconsulent
Zeynep Balci 3
Zeynep
Balci
34 jaar, Adviseur sp.a
Mohammed Khazri 4
Mohammed
Khazri
57 jaar, Gespecialiseerd arbeider
Jérémy Celen 5
Jérémy
Celen
23 jaar, Leraar in opleiding
Ans Persoons 6
Ans
Persoons
40 jaar, Schepen Brussel-stad

Opvolgers

Fahim De Leener 1
Fahim
De Leener
31 jaar, Deskundige Jeugdrechtbank Brussel
Patricia Rodrigues Da Costa 2
Patricia
Rodrigues Da Costa
40 jaar, Adviseur communicatie
Anaïs Maes 3
Anaïs
Maes
35 jaar, Leraar geschiedenis
Hicham Vanborm 4
Hicham
Vanborm
37 jaar, IT-consultant
Anne Sophie Vanneste 5
Anne Sophie
Vanneste
63 jaar, Directeur Communicatie Archief-Musea-Cultuur Stad Brussel
Robert Delathouwer 6
Robert
Delathouwer
66 jaar, Gepensioneerd

Zekerheid.
Voor iedereen.

Om het samen beter te maken voor iedereen - zonder onderscheid - is een sterke socialistische partij nodig. Dat heeft de geschiedenis al aangetoond. Dit jaar bestaat de sociale zekerheid 75 jaar. Destijds was het onze verdienste dat die zekerheid voor de mensen er kwam.

Vandaag leven we opnieuw in tijden waarin niets nog zeker lijkt. Of het nu een deftig pensioen is, een job die loont om de facturen te betalen of de beste en betaalbare zorg wanneer die nodig is. Wij vinden die onzekerheid niet normaal.

Daarom is het aan ons om opnieuw voor die zekerheid te zorgen. Voor iedereen. En de reden waarom sp.a dat moet doen, is heel simpel: omdat niemand anders het zal doen.

Zekerheid. Voor iedereen. #NieuweStrijd

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten