Naar de lijst

Robert Delathouwer

Vlaams Parlement - Brussel

one.
brussels.
Een stad voor iedereen

Iemand die in 2010 de titel ‘moustache van Brussel’ droeg, kan alleen maar een aanwinst zijn voor de one.brussels-ploeg. Robert Delathouwer studeerde criminologie en is gewezen staatssecretaris voor sp.a. Hij is ook 27 jaar lang schepen geweest in Koekelberg. Na zijn politiek carrière ging hij aan de slag bij de provincie Vlaams-Brabant als burenbemiddelaar. Ondertussen is hij gepensioneerd, maar dat neemt niet weg dat hij stil is blijven zitten. Hij is voorvechter van het Brussels dialect en actief bij het volkstejoêter en be.brusseleir.  Als je hem vraagt waarom hij voor one.brussels kiest, dan zegt hij klaar en duidelijk: ‘Hannelore en sp.a’.

Standpunten van
Robert

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten