Naar de lijst

Habib El Ouakili

Vlaams Parlement - Limburg

De toekomst is van ons allen.

Habib wil niet aan de kant staan. Dat lukte niet toen hij rond zich keek en niet ongevoelig kon blijven voor sociale onrechtvaardigheid, oneerlijke verdeling, kansarmoede en ons aller planeet. Of waarom er voor de Habib geen ontsnappen aan was en hij koos voor een druk bestaan als socialistisch activist. 

Als schepen in het Hasseltse stadsbestuur maar vooral uit zijn vele contacten in alle hoeken van de Limburgse gemeenschap weet hij waar de kwalen van deze dag hard toeslaan. In een veranderende, geglobaliseerde wereld groeien kloven tussen arm en rijk, zetten populisten aan tot wantrouwen en zelfs afkeer tussen mensen met verschillende afkomst. Habib gelooft in een wereld van hoop voor ons zelf en onze kinderen, niet in de tijd ‘dat alles beter was’. 

De toekomst is van ons allen, een toekomst waarin Habib wil strijden voor gelijkheid en solidariteit. Limburg? De fiets is meer dan ons aller symbool. Meer en betere infrastuctuur en voorzieningen voor de fiets moeten ons ook op werk- en schooldagen op de tweewieler zetten. De realisatie van de noord-zuid blijft van cruciaal belang voor werkmensen, studenten en openbaar vervoer. ‘Waarom ik het doe? Geef de mensen terug hoop, houvast en een beetje zekerheid!”

Standpunten van
Habib

Pensioenen

Zekerheid op een minimumpensioen van 1.500 euro na een loopbaan van 42 jaar.
Voor iedereen.

Zorg

Zekerheid op de beste zorg wanneer die nodig is. Voor iedereen.

Klimaat

Zekerheid op concreet klimaatbeleid, zonder in uw portefeuille te zitten. Voor iedereen.

Koopkracht

Zekerheid op een goed inkomen en lagere facturen. Voor iedereen.

Ontdek alle standpunten