Naar de lijst

Johan Van Biesen

Vlaams Parlement - Oost-Vlaanderen

Kiezen voor Van Biesen

Als voorzitter van vzw SOS Schulden op School werk ik aan gelijke kansen in het onderwijs. Een maximumfactuur in het secundair onderwijs zal ouders beschermen tegen te hoge schoolkosten. Kinderen kunnen dan hun studiekeuze kunnen maken op basis van interesse en talent en niet op basis van de kostprijs. Zo wordt niemand het kind van de rekening. Daar wil ik voor gaan in het Vlaams Parlement.

Standpunten van
Johan

Investeren

Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren én hervormen. Niet alleen om het klimaat of die files aan te pakken, maar ook om de economie volop te doen draaien en zo te sparen voor de toekomst.

Rendement

Als we samen investeren in de welvaart van morgen, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt.
Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten en een sterke sociale becherming.

Fiscaal Pact

Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert, nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen op gelijke manier behandelt en zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert

New Social Deal

Lees de volledige New Social Deal hier.

Ontdek alle standpunten