Naar de lijst

Maxim Veys

Vlaams Parlement - West-Vlaanderen

Zekerheid.
Voor iedereen.

Maxim Veys (31 jaar) is beleidsmedewerker voor de provincie West-Vlaanderen. Geen engagement is hem te veel: medeoprichter van muziekfestival Tacticz, oud-scoutsleider, ooit bestuurslid bij Jeugdhuis Reflex, tot voor kort internationaal secretaris bij de Jongsocialisten.Met twee masterdiploma’s (geschiedenis en politieke wetenschappen) begon hij als bouwvakker. ‘Ik zag er wat ongelijkheid is. Mijn Poolse en Portugese collega’s kregen amper een derde van mijn loon. Geen wonder dat bedrijven met Belgische arbeiders uit de markt worden gespeeld. En voor mij een motivatie om mee te werken aan nieuwe zekerheden voor iedereen. De maatschappij verandert zeer snel, we moeten zorgen dat mensen zekerheid hebben en beschermd worden tegen tegenslag.

Maxim is intussen voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij ‘Wonen Regio Kortrijk’: hij bezoekt elke huurder, werkt hard aan de renovatie van de wijken en zet zich keihard in voor betaalbaar wonen. Of zoals hij zelf zegt: ‘Buzze geven’.


Waarom sp.a?

Omdat het de enige partij is die zich bekommert om wie moeilijk meekan. Sp.a wil zekerheid bieden voor iedereen. Wie zijn best doet, hoort zich geen zorgen te maken.

Politieke dada?

Wonen en woonzekerheid. Een goede thuis is de basis. De rest volgt daarna.

Waarom Maxim?

Ik ben bezorgd over de toekomst van onze maatschappij. Het is een verantwoordelijk die we allemaal samen dragen. Ik wil zorgen voor een Vlaanderen met zekerheid voor iedereen.

Standpunten van
Maxim

Pensioenen

Zekerheid op een minimumpensioen van 1.500 euro na een loopbaan van 42 jaar.
Voor iedereen.

Zorg

Zekerheid op de beste zorg wanneer die nodig is. Voor iedereen.

Klimaat

Zekerheid op concreet klimaatbeleid, zonder in uw portefeuille te zitten. Voor iedereen.

Koopkracht

Zekerheid op een goed inkomen en lagere facturen. Voor iedereen.

Ontdek alle standpunten